Du er her:

Velkommen til oss!

Først på 1925 tallet ble den første kajakken introdusert i Norge via turkajakken ”Åland” fra Sverige. Kajakken var bygget av trespant og duk.

Normannen Hans E. Hoell fra Moss tegnet sin første kajakk kalt ”Sommer” i 1928. Spanteverket ble ekstra forsterket av lister for å tåle det værharde, norske klimaet.

I dag har vi fått mange ulike bruksområder for kajakkpadling. Vi skal kort forklare de ulike hovedtyper:

Rekreasjonskajakk:

Ønsker du å anskaffe en kajakk til flere formål kan rekreasjonskajakkene være å anbefale. Våre rekreasjonskajakker er fra 2,82 meter til 3,66 meter og egner seg til bruk i skjærgården og på innlandsvann. Typiske brukere av rekreasjonskajakkene våre er familier som ønsker å padle sammen og padlerer som ønsker en veldig stødig kajakk til rekreasjon. Vi importerer kajakkene fra USA og 70% av kajakkene som selger i USA er rekreasjonskajakker.

Ofte er det personer med liten padleerfaring som ønsker en trygg og stabil kajakk for korte og litt lengre turer. Andre brukere er hytteeiere, campingbilturister og båtfolk som kjøper denne kajakktypen istedenfor den tradisjonelle lettbåt til sin "store" båt. Mange venner som vil padle sammen velger også rekreasjonskajakkene våre for felles aktivitet og sosial hygge UTEN at de skal være redd for at noen velter med kajakken. Kajakkene er stabile, lettpadlet og enkle å beherske for førstegangskjøpere. Barn og voksne vil ha stor glede av rekreasjonskajakkene våre. De har så stor kapasitet at både minstemann og familiens overhode kan bruke en kajakk sammen. Du er ikke så opptatt av fart og ulike padleteknikker, men har naturopplevelsen i fokus.

Skjærgårdskajakk:

En skjærgårdskajakk er større og lengre kajakk enn en rekreasjonskajakk og mindre enn en havkajakk. Lengden på en skjærgårdskajakk er fra 4 meter til 5 meter. De er smalere, cockpiten (sittebrønnen) mindre, men de er bedre utstyr enn  rekreasjonskajakken. Skjærgårdskajakken er raskere og mer retningsstabile. De takler bølger og dårlige værforhold mye bedre enn rekrasjonskajakken. Dette er årsaken til at denne kajakktypen er veldig populær som turkajakk og treningskajakk for hele familien. Disse kajakkene er litt mindre stabile i forhold til rekreasjonskajakkene, men er trygge nok til at du etter noen padletak vil føle deg sikker i denne kajakkmodellen. (uten kajakkerfaring)

Havkajakk:

I Norge er havkajakken den mest vanlige kajakktypen og det er mye på grunn av at vi har mye kyst og ikke minst det faktum at kajakktypen kan brukes til alt. Med 3 vanntette skott og dekksutrustning er havkajakken klar for den lange padleturen med mye bagasje. Ønsker du trening på ulike padle og svingteknikker, eskimorulle, redningsteknikker er havkajakken særdeles godt egnet for disse aktiviteter. Skal du ut på langtur med litt trening, er havkajakken en fantatisk "båt".

Elvekajakk:

Flere har et inntrykk av at elvepadling ofte er padling i store fosser og bratte stryk. Det må være vanskelig?  Elvepadling er veldig sosialt, ufarlig og særdeles moro, klart du får adrealinet til å "bruse". Vi anbefale deg å prøve dette med først å ta kajakkkurs for elvepadling. Vi garanterer deg mye moro.... i tillegg kommer du tett på naturen under kontrollerte forhold.

Surfkajakk:

En surfekajakk er spesielt beregnet for surfing på havet og gir gode muligheter i de rette forhold. Surfkajakken har en blanding av egenskapene til et surfebrett og en fristil elvekajakk. Våre kajakker har styrefinner under skroget for å holde en skjærende sving på surf, uten at bakenden slipper, eller spinner ut. Vi kan si det slik at surfkajakk er for de viderekommende, med gode padlekunnskaper

SUP:

Populariteten på denne sporten har vokst svært mye de siste årene, de begynte først på Hawai og verden har etterhvert tatt denne sporten til sitt bryst! Det heter Stand Up Paddling (SUP) i utlandet, og her hjemme sier vi SUP.  Stående padling gir et utrolig treningsutbytte da man kobler inn balanse i tillegg til "core" styrletrening. I forhold til å sitte nede i en kajakk, ser du også veldig mye bedre når du står å padler. Det du trenger er et SUP brett, SUP åre og SUP leash rund ankelen som forhindrer at SUP-brettet driver bort fra deg om du skulle falle i vannet.

Kajakkpolo:

Det er en konkurranse som utspiller seg på en bane, der deltakerne sitter i en kajakk. Banen er mellom 25 meter og 35 meter lengde og  15 meter til 23 meter bredde. Det er mål i hver ende av banen. Målene består av en rektangulær ramme som er 1,5 meter bred og 1 meter høy og er plassert cirka 2 meter over vannflaten.

Hvert lag består av 5 spillere, der målet med spillet er å få ballen gjennom motstanderens målramme. Hver omgang er på 10 minutter og det laget som har fått flest "mål" vinner.

I dag er det mange som ønsker å benytte kajakk for felles aktivitet for hele familien. Utvikling av padlesporten er meget stor i Norge og mange personer vil ut på padletur sammen. De har ikke alltid den store erfaring med padling, det har vi tatt hensyn til. Kajakkbutikken prioriterer stabile og trygge produkter for all fritidsbruk. Alle våre produkter er produsert i polyetylen som tåler store påkjenninger i form av sammenstøt, avskrapninger, nedpressing og belastning. Du trenger ikke være redd for at du ødelegger kajakken din i den kvalitet som vi i www.kajakkbutikken.no leverer. Kajakkene våre er av ypperste kvalitet og tåler svært røff behandling. I utleiemarkedet som vi leverer mye kajakker til MÅ kajakkene tåler røff behandling.

 Utstyr:

Vi leverer padleårer, flytevester, kajakktraller og annet kajakkutstyr til deg. Har du ønsker om noe spesielt utstyr, kan vi hjelpe deg......

Når du nå først er på jakt etter nettopp "drømmekajakken" ønsker vi at du skal prøve den kajakken som du tror er rett for deg. Vi låner alltid kajakken til deg før kjøp. Det kvalitetssikrer ditt kjøp og vi får en fornøyd kunde.  Vi i www.kajakkbutikken.no kan gi deg ulike råd på veien....

Pris

I markedet kan du finne mange store rabatter, men det er netto-prisen som er avgjørende for deg? Det betyr at vi ikke kan gi deg store rabatter, BARE lave priser. Det vil du finne ut når du sammenlikner priser på de ulike nettsider i det norske marked.

Til de av dere som bor på Vestlandet, tror vi at en lokal leverandør har sine fordeler. Prisene våre er konkurransedyktige, til samme netto pris leverandører med store rabatter gir deg. (eller kanskje lavere pris?)

Hetly Fritid AS ble etablert i 2006 nettopp med tanken på å kunne leverer gode stabile kajakker til voksne personer, barnefamilier, ungdommer, speidergrupper, skoleklasser, utleiere av kajakker og friluftsklubber til en god pris, men kvalitets produkter.

I tillegg er vi spesialistert på kajakkpakker som inneholder kajakktilhenger med varekasse for vester og padleårer til grupper som vil ut på padletur i sammen. 

Kajakkpakker= Kajakker, kajakktilhenger, varekasse, padlevester og padleårer.

Ta kontakt for ytterligere informasjon på telefon 915 39 124 (alle dager) eller e-post siv@kajakkbutikken.no

En uforpliktende samtale er alltid hyggelig, da blir vi enig om videre prosess. 

Med vennlig hilsen

Siv Hetland
Daglig leder

+47 915 39 124

 

Administrasjon

Hetly Friitid AS
Steinsvikgrend 1
5251 Søreidgrend

Produksjonslager

Hetly Fritid AS
Sætravegen 44
Rolvsvåg industriområde
5652 Årland

Organisasjonsnummer

995 520 982

Telefon (+47 )915 39 124

E-post:

siv@kajakkbutikken.no
rune@kajakkbutikken.no

   

    

-